TIDIGARE MALLAR

Här på sidan hittar ni Mallar som bott hos oss i 10mån, eller mer. Tyvärr hittar jag inte något foto på Lei-Ann's Nikita "Nita" syster till de kända bröderna Nitro och Nitrolit. Hon bodde hos mig 1år.

Fortuna X av Nangijala

"Ulla"

Ulla var en championvalp från Emte. Jag sålde Ulla till polisen vid 2års ålder.

Ulla var ingen idealisk tävlingshund då hon hade en störande mycket stor kamplust, vilket kom att finnas med även i polisarbetet hela hennes liv.

SBCH (skydd sök) KORAD SUCH
Gandalv G av Nangijala


"Ådi"

L-testad och godkänd för all form av polisiärt bruk. Vid 4års ålder hade vi gjort allt. På  Skydds-SM i Eskilstuna kom vi 4:a. Då gick proppen ur mig. Det gick så fort... sånt som tar andra ett helt liv.

Jag tappade lusten helt. :( Efter några år blev även Ådi promenadlimpa... Tyvärr fick han epilepsi på äldre dagar. Det var bara att ta bort honom direkt.

Ådi var ingen trevlig hund -inte tillgänglig. När han började få anfall.... då gick det inte längre.

Det var med Ådi som min skyddskarriär började. :) Jag visste knappt vad skydd var. Jag kom i kontakt med Sven Nyberg som precis hade varit i Holland och tittat på Mallar, han var nyfiken och ville lära sig mer om rasen -och där var JAG! *S*

Villa Viks Virre

Virre var en hund jag fick när han var 7mån. En riktig kamel. 67cm redan då. Virre var den klassiska Mallen som fanns på den tiden = 10år sedan. Stor skärpa, liten försvarslust, noll dådkraft, brister på nerverna, detta sammantaget gjorde honom till en livsfarlig hund. Efter att han och jag hade haft vår uppgörelse funkade han bra med mig, men inte med någon annan.

Han kunde inte vara ensam hemma. När jag flyttade till Malmö bestämde jag mig för att ge bort honom till en väldigt kunnig hundmänniska. Det slutade dock i katastrof. Virre hann byta hem 3ggr, och bita alla svårt innan han blev avlivad.

PH SBCH Blackneck's Qasper

Qasper fick tråkigt nog bli förtidspensionerad efter SM i Piteå. Jag märkte att något var fel, väldigt fel. Det var det också. Pålagringar i knä, höft och rygg. Det gick väldigt fort utför.

Qasper var en dominant hane med stort självförtroende. En naturligt modig hund. Har alltid varit öppen och tillgänglig, liksom alla hans syskon. Med anfall av ungtuppsfasoner mellan 1-3år. :)

Om jag får gissa vad det roligaste i Qaspers liv har varit, har det nog varit fotbollsmatcher. Ja, inte på TV då, utan live. Han var den sorts jycke som gillade att slåss med människor. Hemma var han lugn, låg helst på sin matte i soffan. Ville kela hela tiden. Eller varför inte hoppa studsmatta med barnen!

Qasper var stabil och trygg i nya situationer. Även i nya miljöer var han också alltid trygg. När han blev "gammal" och stabil, var det inte mycket som fick honom att hetsa upp sig i nya miljöer. Dessa egenskaper gjorde att Qasper var en lämplig, väl fungerande polishund. Och en väl fungerande familjehund! En sak hans matte önskade hade funnits mer av, var samarbetsvilja!. Kan själv kärring, har varit hans motto i livet. :)

Qasper hade en naturlig fallenhet för sökarbete. Spårarbetet har inte legat lika naturligt på denna gosse. Vid 2,5års ålder var jag övertygad om att vi aldrig skulle kunna tävla. Han ville INTE spåra (som jag ville) men som jag brukar säga. Envisast vinner, och jag vann! Gud vad jag saknar Mr Q. Jag kommer att få bra duktiga hundar i livet det är jag övertygad om, men ALDRIG någonsin en hund med en sådan personlighet. Vad skall man mer säga om en hund som räddat livet på sin matte?!

--Qasper blev 6år den 31MAJ --
Tack för de 6år du fanns i livet hos oss. Du kommer ALLTID att finnas i våra hjärtan. Du fick byta hem med flaggan på topp den 9 Juni 2008 --till de eviga skyddsmarkerna--

Jenos Ebba

Ebba bodde hos oss i 10mån. Hon kommer förhoppningsvis att jobba som sprängämnes hund när hon blir stor. Kanske en å annan tävling också? Ebba härstammar från IPO linjer. Hon ligger högt i temperament, dock inte så högt att det stör. När det vankas arbete samlar hon ihop sig. Inomhus är hon lugn. Social och sammarbetsvillig tik.

SBCH Lei-Ann's Y-Ella

Lei-Ann's Y - Ella en signalkänslig liten tik, som fick tyvärr flytta hemifrån pga av att Garbo och Ella inte kom överens. Ella bor hos goda vännen Jonas. Jonas och Ella har blivit SBCH (skydd). Ella har godkänt L-test och är lämplig att prövas som polishund.

Söholms Aron

Far: Tacco Du Haut De L´arize (samma pappa som till vår B-kull)
Mor: Puce Du Banc Des Hermelles

Vi importerade 3st valpar från Danmark:
Aron jobbar nu som minhund
Arex jobbar som polishund i Skåne
Abby tävlar bruks (använts i avel)